Meertalige Interviewers

Naast ons vaste team werkt Talentenlab met verschillende meertalige interviewers. Zij spreken naast Engels of Nederlands ook vloeiend een andere taal en zijn op flexibele basis bij verschillende onderzoeken inzetbaar. Hieronder stellen we hen aan je voor. 

Ben je benieuwd of onze interviewers iets voor jou kunnen betekenen en wil je meer info? Neem dan contact op met Jorien van Treeck: jorienvantreeck@talenten-lab.nl

Ceren Tunali

Ceren komt uit Turkije. Ze spreekt Turks, Frans, Engels en een beetje Nederlands. Ze heeft een studieachtergrond in sociologie en antropologie met een focus op migratiestudies. Naast haar ervaring in het leiden van projecten voor gemeenschaps- en sociale ontwikkeling van vluchtelingen, vrouwen en andere kwetsbare groepen, voerde ze verschillende onderzoeksprojecten uit. Ze heeft ervaring met het uitvoeren van etnografische studies, voornamelijk door middel van kwalitatieve onderzoekstechnieken. Ceren is gepassioneerd over onderzoek op het gebied van diversiteit en inclusie’ en wil graag bijdragen aan positieve verandering op dit gebied.

Douglas Bell

Douglas komt uit Wheeling, West Virginia in de VS. Hij is gepromoveerd in geschiedenis en is onlangs naar Nederland verhuisd. Hij is vooral geïnteresseerd in buitenlands, militair en milieubeleid. Zijn promotieonderzoek ging over milieubeleid in bezet Duitsland na de Tweede Wereldoorlog. Tijdens zijn PhD-studies is hij onderzoeker geweest bij het Rachel Carson Center for the Environment and Society en het Berlin Center for Advanced German and European Studies. Als postdoctoraal onderzoeker schreef hij beleidsanalyses voor het Amerikaanse leger waarin hij sociale, economische en milieukwesties bestudeerde. Douglas is een gedreven onderzoeker die graag onderzoek doet naar actuele maatschappelijke vraagstukken.

Saime Bulutoglu

Saime is als kind met haar familie naar Nederland gekomen op de vlucht voor de dreiging van geweld. Deze ervaring maakte in haar een passie wakker voor vrede en rechtvaardigheid. Ze leerde al snel Nederlands en Engels, haalde een Bachelor Bestuursrecht en Immigratierecht en vervolgde haar studie met een Master International Law and Governance. Ze studeerde af op een scriptie over internationaal milieurecht. Intussen deed ze waardevolle werkervaring op, onder andere bij Vluchtelingenwerk Nederland en het Paleis van Justitie in Arnhem. Ze combineert een onderzoekende geest met praktijkkennis van verschillende culturele achtergronden. Dit geeft haar een unieke toegang tot doelgroepen die soms moeilijk toegankelijk zijn voor beleidsmakers of instanties. Graag zet zij zich in om op deze manier bij te dragen aan de samenleving.

Hossein Pourbagheri

Hossein komt uit Teheran, Iran. Hij werd opgeleid in Teheran en later in Tabriz, waar hij zijn bachelor- en masterdiploma in Engelse literatuur en taal behaalde. Hij haalde een tweede master in Midden-Oostenstudies aan de Universiteit van Leiden. Hierna begon hij aan zijn PhD op het gebied van biografische geschiedschrijving aan het Institute of Area Studies van de Universiteit Leiden. Zijn focus lag op de constitutionele periode van Iran en in het bijzonder op hoe moderniteit en verlichting in Iran zijn waargenomen. Zijn interesses zijn vergelijkende literatuurwetenschap, de hedendaagse geschiedenis van Iran, historische biografie en intellectuele geschiedschrijving.

Ghirmatsion Weldeyesus

Ghirmatsion (Ghirma) is in 2015 als vluchteling uit Eritrea naar Nederland gekomen. In Eritrea heeft hij Sociologie en Sociaal Maatschappelijke dienstverlening (MWD Bachelor) gestudeerd. In Eritrea werkte hij als maatschappelijk werker, trainer, coach en kwalitatief onderzoeker, met de focus op gezinnen en kinderen. In Nederland werkt Ghirma op zzp basis als coach, interculturele mediator, adviseur en onderzoeker bij verschillende instanties. Hij heeft verschillende cursussen en trainingen gevolgd. Zo wordt hij nu door gemeenten en organisaties ingezet als trainer voor verschillende programma’s voor vluchtelingen. Als onderzoeker heeft hij ervaring opgedaan bij Arq Psychotrauma Expert Group en Stichting DMIT.

Ranim Chaya

Ranim komt uit Beiroet, Libanon, waar zij in 2019 een bachelor in psychologie heeft behaald. Tijdens haar studie en na haar afstuderen werkte zij als interviewer en onderzoeksassistent bij verschillende ngo’s die zich richten op  vrouwenrechten. Ook werkte zij met haar psychologie docent in een praktijk voor psychotherapie. Ranim was in Libanon actief als vrijwilliger bij de ngo ‘KAFA’, waar zij trainingen heeft gevolgd over seksueel- en gendergerelateerd geweld.

In 2020 is Ranim naar Nederland verhuisd. Zij is Nederlands aan het leren en volgt een masteropleiding klinische psychologie. Zij heeft interesse in onderzoek op het gebied van trauma, seksueel- en gendergerelateerd geweld, geestelijke gezondheid en het verband tussen oorlog, cultuur en geestelijke gezondheid.