Team

Met Talentenlab willen Ilse de Groot en Merel Kahmann een brug slaan tussen net afgestudeerde onderzoekers en onderzoekers die regelmatig met hoge werkdruk te maken hebben. Met Talentenlab combineren zij hun passie voor onderzoek en het begeleiden van talentvolle (jonge) professionals in de opbouw van hun carrière. Door de best passende junior op een opdracht te plaatsen en gedegen begeleiding te bieden, voorzien Ilse en Merel in de vraag van onderzoekers naar ondersteuning in projecten. Tegelijkertijd bieden zij jonge, enthousiaste en ambitieuze onderzoekers de mogelijkheid zich te ontwikkelen in hun loopbaan als onderzoeker.

Anne Wester

Anne studeerde Amerikanistiek aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens haar studie werd zij lid van denktank The West Wing van het ministerie van Buitenlandse Zaken en ontdekte dat haar hart volledig ligt bij het doen van onderzoek naar maatschappelijke en beleidsvraagstukken. Haar afstudeerscriptie is genomineerd voor de Theodore Roosevelt American History Award voor beste masterscriptie van 2019. Anne is enthousiast, maatschappelijk betrokken en kan zeer zelfstandig werken. Haar kwantitatieve en kwalitatieve onderzoekswerkzaamheden richten zich voornamelijk op ondermijning, criminaliteit en discriminatie. Daarnaast wil ze zich graag inzetten voor onderzoeksprojecten die met duurzaamheid of de inzet van nieuwe media te maken hebben.

Monique Antonides

Monique is een enthousiaste en gedreven Project & Teamondersteuner bij Talentenlab. Haar taken zijn het overzicht bewaken in projecten, financiële administratie en wat zij het liefste doet: ontzorgen van het Talentenlab team. Met oog voor anderen en haar creatieve brein weet zij overal een oplossing voor. Met haar leergierige karakter is zij net een kameleon, ze past zich aan haar omgeving aan en speelt daarop in. Na haar opleiding Evenementen & Organisatie heeft zij werkervaring opgedaan in de infra branche als hoofd project administrateur. Na zeven dienstjaren heeft zij de overstap gemaakt naar het sociaal domein omdat ze haar hart wilde volgen: zich inzetten om anderen te helpen. Monique combineert haar werk bij Talentenlab daarom met een Bachelor Social-Work richting Jeugd.

Gerliene van Ginkel

Gerliene studeerde Forensische Criminologie aan de Universiteit van Leiden. Tijdens deze master deed zij voor haar scriptie onderzoek naar de verbinding tussen politieprofessionals en burgers in een superdiverse wijk. Met haar achtergrond als sociaal wetenschapper heeft zij een brede interesse en ontdekte zij daar dat haar hart uitgaat naar het aanpakken van concrete maatschappelijke vraagstukken, het liefst op het gebied van veiligheid. Haar kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksvaardigheden wil zij dan ook vooral inzetten voor uiteenlopende criminologische onderwerpen zoals veiligheidsbeleving, ondermijning en mensenhandel.

Ilse de Groot

oprichter en mede-eigenaar

Ilse heeft meer dan 15 jaar onderzoekservaring in het veiligheidsdomein, vaak rakend aan het sociaal domein. Na haar studie psychologie werkte zij als onderzoeker bij de Koninklijke Marine, de Marechaussee, de Nationale Politie, het Verwey-Jonker Instituut en Ratio Research. Daarnaast heeft zij ruime ervaring als docent onderzoeksmethoden (Politieacademie en Ratio Academy). De afgelopen 10 jaar heeft zij een groot aantal analisten en onderzoekers gecoacht bij hun werkzaamheden. Ilse heeft veel kennis van en ervaring met zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek en kan de junioren van Talentenlab dan ook in beide ondersteunen.

Jorien van Treeck

Jorien is een energieke en analytisch scherpe onderzoeker. Zij is afgestudeerd sociologe en verpleegkundige. Gedreven door de verhalen van mensen uit de praktijk en met een brede interesse wil zij graag vanuit onderzoek bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken. Daarom zoekt zij in haar werk zo veel mogelijk naar de combinatie van onderzoek en praktijk. Haar werk bij Talentenlab combineert zij dan ook met een baan als POH GGZ in een Asielzoekerscentrum. Voor haar master schreef Jorien een scriptie over de arbeidstoeleiding van vrouwelijke statushouders, die genomineerd werd voor de Swanbornprijs. Jorien is een empatisch sterke interviewer en heeft een voorkeur voor kwalitatief onderzoek.

Merel Kahmann

oprichter en mede-eigenaar

Merel heeft als cultureel antropoloog meer dan 10 jaar ervaring met het doen van onderzoek. Tijdens haar promotietraject werkte zij als docent aan de Universiteit van Leiden. Daarna werkte zij als onderzoeker bij het Verwey-Jonker Instituut, het Kennisplatform Integratie & Samenleving en Vogelperspectief. Haar onderzoeken richten zich op diversiteits- en integratievraagstukken met specifieke aandacht voor de integratie van vluchtelingen en islam in Nederland. Merel heeft ruime ervaring met het doen van kwalitatief onderzoek naar gevoelige thema’s en lastig bereikbare doelgroepen en vindt het leuk jonge onderzoekers hierin te begeleiden.