Team

Met Talentenlab willen Ilse de Groot en Merel Kahmann een brug slaan tussen net afgestudeerde onderzoekers en onderzoekers die regelmatig met hoge werkdruk te maken hebben. Met Talentenlab combineren zij hun passie voor onderzoek en het begeleiden van talentvolle (jonge) professionals in de opbouw van hun carrière. Door de best passende junior op een opdracht te plaatsen en gedegen begeleiding te bieden, voorzien Ilse en Merel in de vraag van onderzoekers naar ondersteuning in projecten. Tegelijkertijd bieden zij jonge, enthousiaste en ambitieuze onderzoekers de mogelijkheid zich te ontwikkelen in hun loopbaan als onderzoeker.

Anne Wester

Anne studeerde Amerikanistiek aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens haar studie werd zij lid van denktank The West Wing van het ministerie van Buitenlandse Zaken en ontdekte dat haar hart volledig ligt bij het doen van onderzoek naar maatschappelijke en beleidsvraagstukken. Haar afstudeerscriptie is genomineerd voor de Theodore Roosevelt American History Award voor beste masterscriptie van 2019. Anne is enthousiast, maatschappelijk betrokken en kan zeer zelfstandig werken. Haar kwantitatieve en kwalitatieve onderzoekswerkzaamheden richten zich voornamelijk op ondermijning, criminaliteit en discriminatie. Daarnaast wil ze zich graag inzetten voor onderzoeksprojecten die met duurzaamheid of de inzet van nieuwe media te maken hebben.

Monique Antonides

Monique is een enthousiaste en gedreven Project & Teamondersteuner bij Talentenlab. Haar taken zijn het overzicht bewaken in projecten, financiële administratie en wat zij het liefste doet: ontzorgen van het Talentenlab team. Met oog voor anderen en haar creatieve brein weet zij overal een oplossing voor. Met haar leergierige karakter is zij net een kameleon, ze past zich aan haar omgeving aan en speelt daarop in. Na haar opleiding Evenementen & Organisatie heeft zij werkervaring opgedaan in de infra branche als hoofd project administrateur. Na zeven dienstjaren heeft zij de overstap gemaakt naar het sociaal domein omdat ze haar hart wilde volgen: zich inzetten om anderen te helpen. Monique combineert haar werk bij Talentenlab daarom met een Bachelor Social-Work richting Jeugd.

Gijs Jobse

Gijs is afgestudeerd sociaal wetenschapper op het gebied van jeugd. Tijdens zijn bachelor Algemene Sociale Wetenschappen deed hij een onderzoek naar drinkgedrag van Amersfoortse minderjarigen. Hierbij nam hij interviews af bij de jongeren zelf en ook bij professionals om de jongeren heen zoals politieagenten, jongerenwerkers en horecaondernemers. Tijdens zijn master Youth Studies raakte hij getriggerd door de gevolgen van media op het gedrag van jongeren. Zijn masterthesis schreef hij dan ook over de invloed van sociale media op de slaapkwaliteit van jongeren. Gijs is geïnteresseerd in verschillende gedragingen van jongeren in de breedste zin, van middelen- en mediagebruik tot seksueel gedrag. Gijs beheerst zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethodes, met een lichte voorkeur voor kwalitatief onderzoek.

Ilse de Groot

oprichter en mede-eigenaar

Ilse heeft meer dan 15 jaar onderzoekservaring in het veiligheidsdomein, vaak rakend aan het sociaal domein. Na haar studie psychologie werkte zij als onderzoeker bij de Koninklijke Marine, de Marechaussee, de Nationale Politie, het Verwey-Jonker Instituut en Ratio Research. Daarnaast heeft zij ruime ervaring als docent onderzoeksmethoden (Politieacademie en Ratio Academy). De afgelopen 10 jaar heeft zij een groot aantal analisten en onderzoekers gecoacht bij hun werkzaamheden. Ilse heeft veel kennis van en ervaring met zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek en kan de junioren van Talentenlab dan ook in beide ondersteunen.

Jorien van Treeck

Jorien is een energieke en analytisch scherpe onderzoeker. Zij is afgestudeerd sociologe en verpleegkundige. Gedreven door de verhalen van mensen uit de praktijk en met een brede interesse wil zij graag vanuit onderzoek bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken. Daarom zoekt zij in haar werk zo veel mogelijk naar de combinatie van onderzoek en praktijk. Haar werk bij Talentenlab combineert zij dan ook met een baan als POH GGZ in een Asielzoekerscentrum. Voor haar master schreef Jorien een scriptie over de arbeidstoeleiding van vrouwelijke statushouders, die genomineerd werd voor de Swanbornprijs. Jorien is een empatisch sterke interviewer en heeft een voorkeur voor kwalitatief onderzoek.

Koen Kros

Koen is een socioloog die de samenleving en maatschappelijke vraagstukken benadert met een frisse, unieke en creatieve blik. De focus van Koen ligt op vraagstukken omtrent de multiculturele samenleving, de globale migratiestromen en de processen die ten grondslag liggen aan de vorming van sociale (etnische) identiteiten. Hij schreef zijn masterthesis over de rol van migratiemotief op het integratieproces in Nederland. Naast gevorderde kennis in kwantitatief onderzoek is Koen bekwaam in de basisprincipes van de kwalitatieve onderzoeksmethode. Vanuit Talentenlab wil Koen als onderzoeker bijdragen aan een eerlijkere en gelijkere samenleving. Hij vindt het belangrijk dat onderzoeksresultaten op een begrijpelijke manier worden gedeeld zodat deze voor iedereen toegankelijk zijn.

Merel Kahmann

oprichter en mede-eigenaar

Merel heeft als cultureel antropoloog meer dan 10 jaar ervaring met het doen van onderzoek. Tijdens haar promotietraject werkte zij als docent aan de Universiteit van Leiden. Daarna werkte zij als onderzoeker bij het Verwey-Jonker Instituut, het Kennisplatform Integratie & Samenleving en Vogelperspectief. Haar onderzoeken richten zich op diversiteits- en integratievraagstukken met specifieke aandacht voor de integratie van vluchtelingen en islam in Nederland. Merel heeft ruime ervaring met het doen van kwalitatief onderzoek naar gevoelige thema’s en lastig bereikbare doelgroepen en vindt het leuk jonge onderzoekers hierin te begeleiden.

Siham el Baroudi

Siham studeerde Economie, Bedrijfseconomie en Islamitische studies. Zij is maatschappelijk betrokken en werkte tijdens haar studies al mee aan verscheidene onderzoeken. Hierdoor heeft zij ruime ervaring opgedaan met het analyseren van beleidsstukken en de vertaling hiervan naar concrete onderzoeksvragen met als doel maatschappelijk effect te kunnen meten. Haar onderzoekservaring richt zich voornamelijk op vraagstukken rond minderheidsgroepen, zoals polarisatie, radicalisering en discriminatie. Siham werkte ook een periode als leerkracht. Mede door haar ervaring in het onderwijs zou zij vanuit Talentenlab ook graag onderzoek doen naar onderwijsvraagstukken. Als onderzoeker kan zij in korte tijd veel werk verzetten. Siham is zowel met kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden bekend en zet beide dan ook graag in voor verscheidene onderzoeksdoeleinden.