Samen in onderzoek

Voor talenten

Wil je graag toegepast wetenschappelijk en maatschappelijk relevant onderzoek doen en in korte tijd veel leren? Dan zijn wij op zoek naar jou. Wij bieden je een baan als junior onderzoeker waarin je zowel je onderzoeksvaardigheden ontwikkelt als een netwerk opbouwt in het aandachtsgebied van jouw keuze. Je ontwikkelt je enerzijds door middel van cursussen en trainingen die wij aanbieden op het gebied van onderzoeksvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Daarbij zit je in een ‘klasje’ van collega’s die hetzelfde traject volgen. 

Bij Talentenlab doe je veel en gevarieerde werkervaring op doordat je meewerkt aan projecten van onze opdrachtgevers. Meestal werk je voor meerdere opdrachtgevers tegelijk. Dit levert een variëteit aan onderzoekstaken op. Als voorbeeld: voor de ene opdrachtgever analyseer je een databestand en rapporteer je daarover, voor een tweede opdrachtgever doe je twintig interviews, voor een derde opdrachtgever doe je historisch onderzoek op basis van krantenartikelen en voor een vierde opdrachtgever werk je gespreksverslagen uit. Zo werk je aan een onderzoeksportfolio en doe je ervaring op met verschillende opdrachtgevers, onderzoeksmethoden, onderwerpen en vraagstellingen. 

Tot slot helpen wij je bouwen aan je netwerk. Dit doen we door samen contacten te leggen binnen de aandachtsgebieden die jij interessant vindt en je te begeleiden bij het ontwikkelen van netwerkvaardigheden. Het doel is dat je in een periode van ongeveer twee jaar jouw eigen positie als onderzoeker in het werkveld leert kennen en verstevigt. Je leert werkgevers kennen waar je mogelijk voor een langere periode aan de slag gaat of misschien verkies je een stap naar zelfstandig onderzoeker. Samen met jou onderzoeken we jouw wensen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

beeldmerktransparant

Nieuwsgierig?

We nodigen je van harte uit ons een open sollicitatie te sturen via contact@talenten-lab.nl met een motivatiebrief en je CV. 

Als je je aan wilt melden zijn er een aantal voorwaarden: 

  • Je hebt een sterke ambitie om aan de slag te gaan als onderzoeker. 
  • Je bent in het bezit van een wo-master in de sociale of geesteswetenschappen.
  • Je bent maatschappelijk betrokken en hebt interesse in maatschappelijk relevante vraagstukken.
  • Je bent bereid nieuwe dingen te leren.
  • Je bent breed en flexibel inzetbaar.

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

Scroll to top